• 1404/06/08 - 23:42
  • - تعداد بازدید: 57
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه

با وجود کم‌آبی، تولید گندم در استان مرکزی رکورد زد

سرپرست معاونت تولیدات گیاهی استان مرکزی، گفت: در سال 1404 با توجه به میزان بسیار پایین بارندگی و پراکنش نامناسب در استان، یکی از عجیب ترین سال‌ها از نظر میزان بارندگی محسوب می شود ولی علیرغم این شرایط، به همت و تلاش کشاورزان سخت کوش استان بیش از 200 هزار تن گندم در سال جاری تولید شده و تاکنون 168هزار تن گندم نان و 6 هزار تن گندم بذری تاکنون خریداری شده است .

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی از روابط عمومی سازمان جهادکشاورزی استان مرکزی، برجی درنشست خبری با خبرگزاری ایسنا، با بیان اینکه بیش از هفتاد درصد تولیدات کشاورزی در بخش زراعت و باغبانی انجام می‌شود و مجموعه های حفظ نباتات و مکانیزاسیون نیز وظیفه حفظ و نگهداری این عملکرد، مبارزه با آفات و تامین و تجهیز ماشین آلات را برعهده دارند، افزود: مهمترین و استراتژیک ترین محصول تولیدی استان، گندم است.

 

وی گفت: در سال جاری با توجه به میزان بسیار پایین بارندگی و پراکنش نامناسب در استان، یکی از عجیب ترین سال‌ها از نظر میزان بارندگی محسوب می شود ولی علیرغم این شرایط، به همت و تلاش کشاورزان سخت کوش استان و اقداماتی که در سال‌های اخیر در بخش فنی و انتقال دانش در مباحث کاشت، داشت و برداشت توسط جهاد کشاورزی اتفاق افتاده، بیش از 200 هزار تن گندم در سال جاری تولید شده و تاکنون 168هزار تن گندم نان و 6 هزار تن گندم بذری تاکنون خریداری شده است .

 

برجی میزان نیاز استان به گندم را نزدیک به 150 هزار تن عنوان کرد و افزود: علیرغم شرایط کاهش بارندگی، نیاز استان به این محصول تامین شده و یکی از استان های برتر کشور در این حوزه هستیم، هرچند در برخی سال‌ها نوساناتی در میزان تولید وجود دارد.

 

وی با بیان اینکه ناترازی انرژی و قطعی برق از عوامل مشکل‌زا در مسیر تولید کشاورزی است و مستقیما بر عملکرد چاه‌های کشاورزی اثرگذار است، گفت: در نتیجه قطعی های برق، معمولا دو تا سه دوره آبیاری در فصلی که نیاز ضروری تولید به ابیاری بوده را از دست داده ایم.

 

برجی همچنین اظهار کرد: در حوزه تولیدات باغبانی، متاسفانه سرمازدگی بهاره و پایان زمستان گذشته، باغات انگور و انار را تحت‌الشعاع قرار داد ولی با این حال، تولیدات نسبتاً مناسبی در این بخش نیز صورت گرفته است.

 

وی در خصوص تولیدات گلخانه‌ای نیز اظهار کرد: توسعه تولیدات گلخانه‌ای با بهبود مصرف آب ارتباط مستتقیم دارد و باید بیشتر به این سمت حرکت کرده و نگاه ها را از تولید در فضای باز به سمت فضای بسته ببریم.

 

در حال حاضر 820 هکتار فضای گلخانه‌ای در استان وجود دارد و یکی از مجتمع‌های گلخانه‌ای جدید استان با مساحت 20 هکتار در هفته دولت افتتاح خواهد شد.

 

به گفته وی، استان مرکزی در حوزه تولید گل‌های شاخ بریده و تولید نشا به ترتیب در رتبه های دوم و اول کشور است و از نظر صادرات و ارزآوری محصولات گلخانه ای، استانی پیشرو در کشور محسوب می شود.

 

برجی همچنین با اشاره به اقدامات انجام شده در حوزه حفظ نباتات اظهار کرد: اقداماتی که در این بخش انجام می‌شود، تولید را به پایداری می‌رساند و یکی از دستاوردهای بسیار مطلوب استان در این حوزه، کاهش میزان سن‌زدگی گندم از هفت دهم به چهار دهم درصد است. سن‌زدگی گندم کیفیت این محصول را تحت‌الشعاع قرار می دهد ولی بدنبال اقدامات فنی و اطلاع‌رسانی‌های به موقع توسط کارشناسان این بخش به کشاورزان و به تبع آن مبارزه به موقع ، خوشبختانه افزایش کیفیت محصول گندم استان را شاهد هستیم.

 

وی در ادامه، ضریب مکانیزاسیون کشاورزی در استان را 2.3 درصد و بالاتر از میانگین کشوری عنوان کرد و افزود: در این بخش به شدت نیازمند تسهیلات هستیم. در سال گذشته حدود 124 میلیارد تومان در بخش تسهیلات مکانیزاسیون، تخصیص داده شده و تماما جذب شد. در سال جاری نیز 166 میلیارد تومان تسهیلات در این حوزه تخصیص یافته است .

 

برجی درخصوص اصلاح الگوی کشت نیز اظهار کرد: اصلاح الگوی کشت که یک نیاز بسیار ضروری بخش کشاورزی بوده و به عنوان یک قانون تکلیف شده، موضوعی فراسازمانی است و جهاد کشاورزی به تنهایی نمی‌تواند آنرا محقق کند. همکاری و اقدام دستگاه‌های دیگر با در نظر گرفتن مشوق‌های لازم، در اجرایی شدن این قانون، ضروری است.

 

وی با بیان اینکه انتخاب محصول توسط کشاورز نکته مهم و اثرگذاری است، گفت: بحث اقتصادی، این انتخاب را تحت‌الشعاع قرار می دهد و برای مثال تا وقتی تولید برخی محصولات جذابیت داشته باشد، انتخاب کشاورز خواهد بود. ولی در مجموع، در بحث الگوی کشت به دنبال محصولات کم‌آب‌بر هستیم و به سمت تولیدات گلخانه‌ای حرکت می‌کنیم. حوزه باغبانی نیز به سمت گیاهانی که آب کمتری مصرف می‌کنند متمایل است . 

  • گروه خبری : اخبار هفته دولت,منتخب استانها,استان مرکزی
  • کد خبر : 211016
کلمات کلیدی
جمیله  شکرایی
خبرنگار

جمیله شکرایی