• 1405/05/10 - 13:55
  • - تعداد بازدید: 14
  • زمان مطالعه : 1 دقیقه

رکورد تولید ۹۰۰ تن کلزا در استان مرکزی ثبت شد

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی گفت: عملیات برداشت کلزا در تمامی سطوح زیر کشت این استان با موفقیت به پایان رسید و ۹۰۰ تن محصول تولید شد.

کلزاااا

به گزراش پایگاه اطلاع رسانی وزرات جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی ،حمید قلی‌پور مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: در پایان فصل زراعی جاری، کشاورزان استان موفق شدند ۹۰۰ تن دانه روغنی کلزا را برداشت و به مراکز خرید و کارخانه‌های روغن‌کشی تحویل دهند.

 

وی اظهار کرد: توسعه کشت کلزا با هدف تامین امنیت غذایی و کاهش وابستگی به واردات روغن‌های خوراکی، از اهمیت راهبردی برخوردار است.

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی افزود: کشت این محصول در چرخه زراعی، علاوه بر تولید روغن، یکی از ستون‌های اصلی پایداری تولید در مزارع محسوب می‌شود.

 

قلی‌پور درخصوص مزایای فنی تناوب کشت کلزا با غلات (گندم و جو) تصریح کرد: کاشت کلزا در تناوب با غلات، از طریق شکستن چرخه زندگی آفات و بیماری‌های مربوط به محصولات غله، فشار آسیب‌زای آن‌ها را در سال‌های آینده کاهش می‌دهد.

 

وی عنوان کرد: ریشه‌های عمیق و افشان کلزا با بهبود تهویه و افزایش فعالیت‌های بیولوژیک در لایه‌های زیرین خاک، ساختار خاک را برای کشت بعدی گندم بهبود می‌بخشد.

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: استفاده از کلزا در تناوب کشت، فرصت مناسبی برای مدیریت و مبارزه با علف‌های هرز باریک‌برگ در مزارع گندم فراهم می‌کند.

 

قلی‌پور افزود: بررسی‌های میدانی نشان می‌دهد مزارعی که در تناوب با کلزا قرار دارند، در سال زراعی بعد شاهد افزایش عملکرد گندم در واحد سطح بوده‌اند.

 

وی گفت: سازمان جهاد کشاورزی از توسعه سطوح کشت کلزا در سال زراعی پیش رو حمایت ویژه می‌کند.

 

مدیر زراعت سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی تاکید کرد: بهره‌برداران باید با برنامه‌ریزی دقیق و استفاده از بذرهای اصلاح‌شده، در مسیر افزایش بهره‌وری مزارع استان مشارکت کنند.

 

سال جاری، ۵۰۰ هکتار از اراضی کشاورزی استان به کشت دانه روغنی کلزا اختصاص یافته است و شهرستان‌های ساوه، زرندیه و خنداب بیشترین سطح زیر کشت این محصول را به خود اختصاص داده‌اند.

  • گروه خبری : منتخب استانها,استان مرکزی
  • کد خبر : 281508
بهزاد آنجفی  مرکزی
خبرنگار

بهزاد آنجفی مرکزی