• 1405/03/25 - 14:04
  • - تعداد بازدید: 46
  • زمان مطالعه : 2 دقیقه

امنیت غذایی کشور در بحران، پایدار ماند

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی از پایداری امنیت غذایی کشور در شرایط بحران خبر داد و گفت: با وجود خشکسالی بی‌سابقه، کاهش منابع آب و محدودیت‌های انرژی، تولیدات کشاورزی کشور از ۱۳۰ میلیون تن به ۱۳۹ میلیون تن افزایش یافته و ذخایر راهبردی نیز بدون کاهش حفظ شده است.

صف اول آنجفی

 

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از خبرگزاری صدا و سیما، مجید آنجفی در برنامه «صف اول» شبکه خبر با بیان این‌که امنیت غذایی یکی از مهم‌ترین ارکان امنیت ملی است، افزود: حدود ۸۵ درصد غذای مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و بخش کشاورزی توانسته در شرایط دشوار، پایداری تولید را حفظ کند.

 

وی با اشاره به شرایط پارسال گفت: بخش کشاورزی همزمان با دو جنگ تحمیلی، خشکسالی بی‌سابقه ۵۰ سال اخیر و ناترازی انرژی روبه‌رو بود، اما تولیدکنندگان و کشاورزان کشور اجازه ندادند خللی در تأمین غذا ایجاد شود.

 

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی با اشاره به محدودیت منابع آب گفت: براساس برنامه هفتم توسعه، امسال باید ۷۰ میلیارد مترمکعب آب در اختیار بخش کشاورزی قرار می‌گرفت، اما فقط ۵۰ میلیارد مترمکعب تخصیص یافت. با این وجود، میزان تولیدات کشاورزی کشور به ۱۳۹ میلیون تن افزایش پیدا کرد.

 

وی افزایش بهره‌وری، توسعه روش‌های نوین آبیاری، معرفی ارقام جدید و اصلاح سیاست‌های اقتصادی را از عوامل اصلی رشد تولید دانست و افزود: کشاورزان با بهره‌گیری از فناوری‌های جدید و یافته‌های تحقیقاتی توانسته‌اند مصرف آب را کاهش و تولید را افزایش دهند.

 

آنجفی درباره اجرای الگوی کشت نیز  گفت: برای نخستین بار کارگروه ملی الگوی کشت با مشارکت دستگاه‌های مختلف تشکیل شد و اجرای این سیاست موجب کاهش نوسانات بازار محصولات سبزی و صیفی از جمله سیب‌زمینی، پیاز و گوجه‌فرنگی شد.

 

وی با اشاره به وضعیت بذر کشور افزود: هم‌اکنون ۹۸ درصد بذر مورد نیاز کشور در داخل تولید می‌شود و در زمینه تأمین بذر‌های هیبریدی نیز نگرانی وجود ندارد.

 

معاون امور زراعت وزارت جهاد کشاورزی همچنین درباره ذخایر راهبردی کشور تأکید کرد: ذخایر استراتژیک کالا‌های اساسی در وضعیت مطلوب قرار دارد و در برخی بخش‌ها حتی از ذخایر استفاده نشده است.

 

وی با اشاره به وضعیت تولید گندم کشور افزود: امسال حدود ۱۴ میلیون تن گندم تولید شده که امکان کاهش یا حذف واردات را فراهم می‌کند.

 

آنجفی در عین حال یکی از چالش‌های فعلی بخش کشاورزی را پرداخت مطالبات گندم‌کاران دانست و  گفت: از مجموع ۱۴۰ هزار میلیارد تومان خرید تضمینی گندم، تاکنون فقط ۴۰ هزار میلیارد تومان پرداخت شده و تسریع در پرداخت مطالبات برای حفظ انگیزه تولیدکنندگان ضروری است.

  • گروه خبری : اخبار روز,دیگر رسانه ها,اخبار تایپی
  • کد خبر : 272373
مریم  مهدوی
خبرنگار

مریم مهدوی

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید