افتتاح طرح پرتودهی ۵۰۰ میلیاردی در همدان
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی سازمان جهاد کشاورزی گفت: فاز اول طرح پرتودهی محصولات کشاورزی همدان با ۵۰۰ میلیارد تومان سرمایهگذاری، شهریورماه آغاز به کار میکند.

به گزارش پایگاه اطلاع رسانی وزارت جهاد کشاورزی به نقل از روابط عمومی سازمان جهاد کشاورزی استان همدان، حسن محمدی در حاشیه جشنواره گل و گلاب در جمع خبرنگاران با اشاره به ناکارآمدی رویکرد سنتی «تولید چراغ خاموش» در دنیای امروز، بر اهمیت معرفی و توسعه بازار محصولات تأکید کرد.
وی با بیان اینکه جشنواره گل و گلاب همدان، فراتر از یک رویداد فرهنگی، یک بستر مهم برای رونق اقتصادی و بازرگانی است، گفت: خوشبختانه امسال شاهد حضور فعال بیش از ۱۲ واحد تولیدی از همدان، بهویژه در بخش شوری و ترشی، در نمایشگاهها بودیم که نشاندهنده عزم تولیدکنندگان برای معرفی محصولات خود به بازارهای داخلی و خارجی است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی همدان از تلاشهای بیوقفه صالحیپیمان در برگزاری موفق این جشنواره قدردانی کرد و افزود: برگزاری این رویداد بزرگ، حاصل تفکر، کار جمعی و تلاشهای فراوان است که با افتتاحیه بسیار باشکوهی نیز همراه بود.
وی در ادامه با اشاره به روند توسعه چشمگیر واحد تولیدی صالحیپیمان عنوان کرد: این مجموعه که فعالیت خود را سالیان پیش در فضایی محدود حدود ۶ تا ۱۰ هزار متر مربع آغاز کرده بود، امروز به یک مجتمع عظیم تولیدی با مساحت تقریبی ۳ هکتار و زیربنای ۲۰ هزار متر مربع تبدیل شده است، سرمایهگذاری بالغ بر ۴۰۰ میلیارد تومان در این واحد، نشاندهنده پتانسیل و عزم راسخ برای توسعه است.
محمدی با تأکید بر اینکه یکی از مهمترین مزیتهای طرح صالحیپیمان، ایجاد زنجیره کامل تولید است.
عنوان کرد: استراتژی جهاد کشاورزی بر کاهش قیمت تمامشده و افزایش کیفیت محصول از طریق ایجاد زنجیره تولید متمرکز است.
وی با بیان اینکه در این واحد، با کاشت حدود ۲۷ هکتار گل محمدی و راهاندازی خط تولید گلاب، محصول بهصورت مستقیم از باغ به گلاب تبدیل میشود، مطرح کرد: این رویکرد، هزینههای حمل و نقل و فرآوری را به شدت کاهش داده و کیفیت نهایی محصول را تضمین میکند.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی همدان بیان کرد: این مجموعه سالانه حدود ۸۰ تن گل محمدی و ۱۵۰ تن گلاب تولید میکند که از هر هکتار گل محمدی حدود ۲/۵ تا ۳ تن گل و از هر کیلوگرم گل محمدی با کیفیت، حدود ۲ کیلوگرم گلاب به دست میآید.
وی با اشاره به پتانسیل بالای استان همدان در زمینه تولید اسانس و فرآوری گیاهان دارویی، ابراز امیدواری کرد که با تلاش و پشتکار تولیدکنندگان، این بخش نیز به شکوفایی برسد.
محمدی گفت: استان ما ۹۵ درصد تجهیزات لازم برای تولید اسانس و فرآوری گیاهان دارویی را در اختیار دارد و زمینه بسیار مساعدی برای توسعه این صنایع فراهم است.
وی با بیان اینکه در استان همدان ۴۵۰ واحد فعال با پروانه بهرهبرداری در حوزههای مختلف صنایع تبدیلی وجود دارد، عنوان کرد: قابلیت ذخیرهسازی و فرآوری ۴.۵ میلیون تن محصولات کشاورزی است.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی همدان با اشاره به اینکه در استان همدان ۲۴۲ واحد در حال احداث با پیشرفت فیزیکی بالای ۳۰ درصد و سرمایهگذاری تقریبی ۶۵۰۰ میلیارد تومان وجود دارد، ادامه داد: تسهیلاتی بالغ بر ۴۰۰۰ میلیارد تومان نیاز است.
وی کمبود تسهیلات بانکی را یکی از چالشهای اصلی دانست و پیشبینی کرد که با وضعیت فعلی تسهیلات، امسال ۳۰ واحد جدید با سرمایهگذاری ۴۰۰ میلیارد تومان به بهرهبرداری برسند.
محمدی با اشاره به طرحهای مهم در دست احداث گفت: طرحهای فرآوری سیبزمینی، سردخانه شوری و ترشی و برای اولین بار در استان، طرح پرتودهی محصولات کشاورزی با سرمایهگذاری ۵۰۰ میلیارد تومان که فاز اول آن در شهریور ماه به بهرهبرداری خواهد رسید.
وی ابراز امیدواری کرد که با تأمین به موقع تسهیلات بانکی، تعداد واحدهای صنایع تبدیلی استان در سه سال آینده به بیش از ۷۰۰ واحد افزایش یابد.
مدیر صنایع تبدیلی و غذایی جهاد کشاورزی همدان در پایان، به ظرفیتهای تولید گلاب در همدان اشاره کرد و خاطرنشان کرد: در حال حاضر، علاوه بر واحد صالحیپیمان در شهرستان بهار که سالانه ۱۵۰ تن گلاب تولید میکند، یک واحد دیگر نیز در روستای خردمند شهرستان ملایر فعال است، این واحد نیز با حدود نیم هکتار کشت گل محمدی، سالانه بین ۷۰ تا ۸۰ تن گلاب تولید میکند که مجموع تولید گلاب استان را به میزان قابل توجهی افزایش میدهد.